Prajitura cu caise

Prajitura cu caise

Este sezonul caiselor, aceste fructe delicioase si pline de vitamine, care sunt ingrediente pline de savoare pentru multe preparate precum prajituri, compoturi, siropuri, salate, cocktailuri... Va recomand o prajitura cu caise delicioasa, usoara si racoroasa. Reteta pentru aceasta prajitura cu

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii300 kcal
Ingrediente
  • zahar125 g
  • caise300 g
  • lamaie1 bucata
  • ou4 bucati
  • zahar pudra1 lingura
  • zahar vanilat1 plic
  • branza de vaci500 g
  • faina1 lingura
Preparare

Se spala caisele, se pun cateva minute in apa clocotita, se scoate coaja, se taie in jumatate si se scot samburii;

Se amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilat, un praf de sare si se freaca pana se dizolva zaharul si compozitia devine cremoasa;

Se adauga branza, razatura de lamaie, 3 linguri zeama de lamaie, praful de budinca si se omogenizeaza compozitia;

Se intinde jumatate din compozitie intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu gris;

Se presara faina peste jumatatile de caise si se pun in tava cu taietura in jos;

Se pune pe deasupra compozitia ramasa si se da la cuptor 1 ora la foc mic;

Dupa ce s-a copt se scoate, se raceste, se taie bucati si se pudreaza cu zahar.

Recomandari