Cozonac cu mac

Cozonac cu mac

Cozonacii sunt preparate specifice sarbatorilor, prepararea lor este laborioasa si este bine sa ai o reteta sigura, de aceea va oferim reteta unui cozonac cu mac excelent. Acest cozonac cu mac este savuros si va fi la loc de cinste pe masa de Craciun sau Pasti.

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii400 kcal
Recomandat pentru Evenimente
craciun  paste  
Ingrediente
  • zahar300 g
  • lapte750 ml
  • ou4 bucati
  • unt100 g
  • sare1 lingurita
  • pesmet2 linguri
  • rom1 lingura
  • faina1 kg
Preparare

Se prepara aluatul conform retetei Cozonac;

Umplutura

Macul trebuie spalat foarte bine cu apa rece, apoi se opareste cu apa clocotita, lasindu-l sa stea astfel 3-4 ore. Apoi se scurge de apa si se piseaza foarte bine. Dupa aceea macul pisat se pune la fiert cu lapte, zahar, pesmet si vanilie. Trebuie sa avem grija sa mestecam permanent in cratita cu lapte pina se obtine o crema destul de groasa. Dupa ce o luam de pe foc, adaugam untul si o lasam sa se raceasca.

Tips

Aluatul pus in forme, nu trebuie sa depaseasca jumatatea formei, pentru a avea loc sa creasca; Dupa ce e uns cu ou se poate presara cu zahar grunzos si cu nuci sau stafide.

Recomandari