Clatite

Cand ai pofta de ceva dulce ce poate fi mai usor de preparat si mai economicos decat o portie de clatite? Dar cand vrei ceva deosebit de mancat si nu ai foarte mult timp la dispozitie, ce poate fi mai gustos decat o portie de clatite cu sunca si cascaval. Clatitele pot fi mancate cu orice, de la
Ingrediente
- zahar3 lingurite
- lapte300 ml
- ou2 bucati
- unt3 lingurite
- sare1 praf
- faina150 g
- extract de vanilie1 lingurita
Preparare
Se pun intr-un castron ouale, laptele, esenta de vanilie, zaharul si praful de sare;
Se bate bine compozitia din castron, pana cand devine omogena;
Se adauga incetul cu incetul faina, amestecand in continuu la fiecare adaugare, pentru a se omogeniza;
Se amesteca pana atunci cand dispar cocoloasele;
Se adauga doua lingurite de unt in amestecul format si se amesteca din nou bine pana cand dispar cocoloasele sau orice alta forma de neomogenizare;
Se pune o tigaie pe foc si in ea se pune o lingurita de unt;
Dupa ce s-a incalzit putin tigaia, se pune un polonic de compozitie in tigaie si se intinde, miscand tigaia, pana cand acopera perfect fundul tigaii;
Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce pe cealalta parte (fie prin aruncare - daca stiti bine sa faceti asta, fie cu ajutorul unui cutit de bucatarie);
Cand s-a rumenit si pe cealalta parte se ia cu un cutit sau prin aruncare si se pune intr-o farfurie, care apoi se acopera cu un capac, pentru ca clatitele sa isi pastreze temperatura;
Pentru fiecare lingura de compozitie, va iesi o clatita. Se repeta procedeul pana cand se termina compozitia. Un polonic de compozitie ar trebui sa aiba in jur de 40 ml;
Se servesc calde, cu gem, crema de ciocolata sau alte umpluturi, dupa cum vom vedea in articolele viitoare despre clatite;
Daca vreti sa serviti clatite simple, puteti apela la un pic de zahar vanilat, pentru a le face putin mai gustoase.
Tips
Incearca si alte retete de clatite: Clatite de post cu cirese ; Clatite cu branza ; Clatite cu urda ; Clatite din fulgi de ovaz ; Clatite umplute cu carne si spanac ; Crepes Suzette ; Clatite cu inghetata .