Rata cu mere

Rata cu mere

Foarte gustoasa, rata la cuptor merge de minune cu merele aromate si ea constituie un preparat foarte potrivit pentru a doua zi de Craciun.

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
craciun  
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • mar4 bucati
  • ou1 bucata
  • patrunjel0
  • unt75 g
  • usturoi uscat1 catel
  • cimbru0
  • piper0 dupa gust
  • paine1 felie
  • jambon125 g
  • rata1 bucata
Preparare

Rata se curata de maruntaie si se opreste ficatul si inima.

Se curata ceapa, usturoiul si 3 din cele 4 mere.

Se da prin robot ceapa, usturoiul, merele, jambonul, inima si ficatul si se amesteca cu patrunjelul tocat fin, crenguta de cimbru si miezul de paine muiat in apa.

Se adauga sare, piper si 1 ou si se amesteca totul bine.

Cu acest amestec se umple rata, iar marul ramas se taie corabioare si se pune alaturi de umplutura, in interiorul ratei.

Se coase rata cu ata groasa, se unge cu unt si se pune in tava , la cuptor, pana se rumeneste.

Tips

Se serveste fierbinte.

Recomandari