Clatite cu mac

O reteta de clatite deosebita. Aroma inconfundabila a macului combinat cu dulceata clatitei fac din acest preparat un desert perfect pentru o cina romantica alaturi de partener.
Recomandat pentru Evenimente
cina romanticaIngrediente
- zahar3 lingurite
- lapte750 ml
- ou2 bucati
- unt3 lingurite
- zahar vanilat250 g
- mac100 g
- esenta de vanilie1 lingurita
- faina75 g
Preparare
Se pun intr-un castron ouale, laptele, esenta de vanilie, zaharul si praful de sare.
Se bate bine compozitia din castron, pana cand devine omogena.
Se adauga incetul cu incetul faina, amestecand in continuu la fiecare adaugare, pentru a se omogeniza, amestecand pana dispar cocoloasele.
Se adauga doua lingurite de unt in amestecul format si se amesteca din nou.
Se pune o tigaie pe foc si in ea se pune o lingurita de unt;
Dupa ce s-a incalzit putin tigaia, se pune un polonic de compozitie in tigaie si se intinde, miscand tigaia, pana cand acopera perfect fundul tigaii;
Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce pe cealalta parte (fie prin aruncare - daca stiti bine sa faceti asta, fie cu ajutorul unui cutit de bucatarie);
Cand s-a rumenit si pe cealalta parte se ia cu un cutit sau prin aruncare si se pune intr-o farfurie, care apoi se acopera cu un capac, pentru ca clatitele sa isi pastreze temperatura;
Pentru umplutura se amesteca bine cele 3 oua, faina, zaharul vanilinat si macul, se pune vasul pe foc si se adauga treptat laptele, pe masura ce se infierbanta amestecul.
Se fierbe 5-6 minute, amestecand incontinuu, sa nu se formeze cocoloase sau sa se prinda de vas, apoi se lasa la racit.
Se umplu clatitele cu aceasta compozitie si se pudreaza cu zahar vanilinat.
Tips
In compozitia de clatita se mai poate adauga esenta de rom sau de lamaie, dupa gust.