Clatite cu ciuperci

Clatite cu ciuperci

Clatitele fac parte din preparatele culinare care se servesc ca desert rapid, sau ca aperitive daca sunt umplute cu branza, piureuri de legume, ciuperci asa cum sunt aceste clatite cu ciuperci. Si aceste clatite cu ciuperci se pot rula sau impacheta in diverse forme. Aceste clatite cu ciuperci sunt

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii350 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  
Ingrediente
  • ceapa alba50 g
  • ciuperci500 g
  • lapte300 ml
  • ou2 bucati
  • ulei de floarea-soarelui1 lingura
  • vin alb50 ml
  • marar1 legatura
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • smantana200 ml
  • dafin1 foaie
  • parmezan50 g
  • faina100 g
Preparare

Se pun intr-o oala de 1 litru ouale, uleiul, sarea, 50 ml lapte, si se bat cu mixerul ca sa se amestece si sa creasca putin, apoi se adauga faina, se amesteca bine cu mixerul pina compozitia nu mai are cocoloase;

Se subtiaza compozitia cu restul de lapte, turnat cite putin la inceput, amestecind bine de fiecare data pina cind se omogenizeaza compozitia, dupa aceea, se poate pune mai mult lapte odata;

Pentru prima clatita care se coace, tigaia trebuie sa se unga bine pe toata suprafata;

Se caleste ceapa taiata marunt cca un minut, in ulei, adaugind apoi ciupercile bine spalate si taiate felii, 1/2 ligurita de sare, 1 virf de cutit cu piper, foaia de dafin si vinul;

Se calesc acoperite, pina cind scade apa ce o lasa si se moaie; daca este nevoie, se adauga cite putina apa, pina cind se fierb bine, cind vor fi gata, trebuie sa fie bine scazute;

Se ia cratita de pe foc, se adauga mararul sau patrunjelul si smantana, amestecindu-se bine;

Clatitele pastrate calde se umplu cu aceasta compozitie, impachetindu-le ca sarmalele, se asaza intr-un vas termorezistent, uns cu unt si se presara cu cascaval. Vasul se introduce in cuptor cu 10 minute inainte de servirea clatitelor.

Pentru compozitia de aluat de baza, pentru clatite , cititi si reteta: Clatite.

Tips

Laptele se poate inlocui total sau pe jumatate cu sifon; Clatitele coapte se pastreaza acoperite, intr-o cratita asezata pe un vas cu apa fierbinte.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Criza Mondiala
  • person

    "mai puternic"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right