Clatite cu branza de vaci si stafide

Clatite cu branza de vaci si stafide

Daca ne hotaram sa facem clatite sigur la inceput ne gandim ce dulceata vom alege, dar din cand in cand vom alege delicioasele clatite cu branza de vaci si stafide. Aceste clatite cu branza de vaci si stafide sunt atat de delicioase si aromate incat sigur stim de ce le-am ales. Sigur clatite cu

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii200 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  
Ingrediente
  • zahar2 linguri
  • ou2 bucati
  • sare1 praf
  • smantana2 linguri
  • stafide100 g
  • rom3 linguri
  • esenta de vanilie0 dupa gust
  • branza de vaci200 g
  • faina1 lingurita
Preparare

Se trece branza de vaci prin sita, se freaca cu ouale, smantana, faina, zaharul si vanilia;

La sfarsit se pun stafidele, muiate in rom si sarea;

Se tapeteaza un vas de Jena rotund cu ulei si pesmet, se pune pe fundul vasuluio clatita si se imbraca marginile vasului cu 2-3 clatite;

Prima clatita se unge cu umplutura si se acopera cu alta, se alterneaza straturi de clatite si umplutura si se incheie cu o clatita;

Se inveleste totul cu clatitele de pe margini, se stropeste cu unt si se baga la cuptor, la foc potrivit, timp de 45 de minute.

Pentru compozitia de aluat de baza, pentru clatite, cititi si reteta: Clatite.

Tips

Se serveste cu dulceata sau cu smantana.

Recomandari