Trufe de ciocolata cu vin rosu

Trufe de ciocolata cu vin rosu

Avem pentru tine o ideea dulce de cadou: o cutie cu trufe de casa din ciocolata si vin rosu. Aceste trufe imbina aroma si puterea vinului rosu sec cu ciocolata neagra. Trufele sunt usor de facut, dar au o aroma complexa.

Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  craciun  revelion  valentine`s day  dragobete  
Ingrediente
  • cacao40 g
  • vin rosu120 ml
  • unt nesarat30 g
  • ciocolata neagra225 g
Preparare

Taie fin ciocolata neagra si pune-o intr-un mic bol.

Pune vinul la fiert la un foc mediu. Ia vinul de pe foc si toarna-l peste bucatelele de ciocolata. Lasa compozitia 5 minute, pana se topeste ciocolata. Amesteca pana cand toata ciocolata s-a topit si are o textura matasoasa. Adauga si untul topit si amesteca in continuare.

Lasa ciocolata sa se odihneasca pana cand incepe sa se intareasca, adica intre 30 si 45 de minute. Amestec-o odata la 5 – 10 minute. Daca ciocolata se intareste prea tare, pune-o la bain marie si repetata procesul de racire. Nu pune ciocolata in frigider pentru ca vei obtine niste trufe cu textura neuniforma.

Foloseste o lingurita pentru a lua cantitatea potrivita de ciocolta face trufele. Ruleaza bucatile de ciocolata in mana pana cand devin sferice. Tavaleste trufele in pudra de ciocolata pana cand se acopera complet.

Pune trufele pe o sita si cerne-le pana cand scapi de excesul de pudra. Aseaza-le pe o foie de copt pentru a se intari.

Poti pastra trufele daca le pui intr-un recipient sigilat la temperatura camerei.

Atunci cand le servesti, daca trufele au absorbit pudra de cacao, le mai poti rostogoli inca o data prin pudra.

Recomandari