Ciocolata de casa cu alune

Adu' esenta Craciunului la tine in bucatarie cu aceasta delicioasa ciocolata de casa cu alune intregi!
Ingrediente
- zahar500 g
- cacao75 g
- lapte praf300 g
- unt150 g
- apa200 ml
Preparare
Se amesteca bine laptele praf cu cacaoa, pana se omogenizeaza.
Se pune la fiert apa si zaharul, pana se omogenizeaza si amestecul incepe s afaca spuma. Se mai lasa 3-4 minute pe foc, amestecand incontinuu.
Se ia de pe foc, se adauga amestecul de lapte praf si cacao, apoi untul topit si esentele, amestecand foarte bine.
Intr-o forma de yenna udata cu putina apa se toarna amestecul, niveland cu un dos de cutit muiat in apa, apoi se presara uniform alunele in amestec, apasandu-le sa intre in compozitie pana la nivelul ei.
Dupa racire se da la frigider pana a doua zi sau pana s-a intarit cat sa se poata taia.
Tips
Se poate prepara si cu jumatati de nuca, prajite inainte.