Ciocolata de casa cu alune

Ciocolata de casa cu alune

Adu' esenta Craciunului la tine in bucatarie cu aceasta delicioasa ciocolata de casa cu alune intregi!

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar500 g
  • cacao75 g
  • lapte praf300 g
  • unt150 g
  • apa200 ml
Preparare

Se amesteca bine laptele praf cu cacaoa, pana se omogenizeaza.

Se pune la fiert apa si zaharul, pana se omogenizeaza si amestecul incepe s afaca spuma. Se mai lasa 3-4 minute pe foc, amestecand incontinuu.

Se ia de pe foc, se adauga amestecul de lapte praf si cacao, apoi untul topit si esentele, amestecand foarte bine.

Intr-o forma de yenna udata cu putina apa se toarna amestecul, niveland cu un dos de cutit muiat in apa, apoi se presara uniform alunele in amestec, apasandu-le sa intre in compozitie pana la nivelul ei.

Dupa racire se da la frigider pana a doua zi sau pana s-a intarit cat sa se poata taia.

Tips

Se poate prepara si cu jumatati de nuca, prajite inainte.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

crochiu
  • person

    "poemele mele, iele rebele"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right

 

Ofert Ele.rochevron_right
% reducere