Tarta cu dovlecei
Pentru un aperitiv delicios si gustos, ideal pentru mesele din zilele calduroase de vara, va recomandam o tarta cu dovlecei. Pe langa minunatii dovlecei, tarta mai contine si telemea, ceapa verde, nucsoara si marar, un amestec de gusturi si arome ce te vor imbia cu siguranta la o portie dubla.
Recomandat pentru Dieta
Regim lactovegetarianIngrediente
- margarina clasica100 g
- ou6 bucati
- marar1 legatura
- sare1 lingurita
- piper0 dupa gust
- cascaval50 g
- dovlecel3 bucati
- nucsoara0 dupa gust
- usturoi granulat0 dupa gust
- apa6 linguri
- faina200 g
- telemea200 g
- ceapa verde2 fire
Preparare
Ingredientele pe categorii:
- pentru aluat:
200 gr faina
1 ou
100 gr margarina
6 linguri apa
1/2 lingurita sare
- pentru umplutura:
5 oua
200 gr telemea
50 gr cascaval
3 dovlecei
2 fire de ceapa verde
1 legatura marar
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita nucsoara
1/2 lingurita usturoi
sare
Mod de preparare
Din apa, margarina, faina ou si sare framantam un aluat.Il punem intr-o folie alimentara, il presam usor cu mana si il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Presaram masa de lucru cu faina si intindem foaia pentru tarta. (poza 1)
Asezam foaia de aluat in forma de tarta presand usor marginile in interior. Taiem aluatul care depasesete forma. Cu o furculita intepam suprafata tartei. (poza 2)
Batem ouale cu sarea si adaugam telemeaua rasa. (poza 3)
Adaugam ceapa si mararul tocate marunt. Curatam dovleceii de coaja si ii taiem feliute putin mai groase si ii punem si pe ei peste compozitia de oua. (poza 4)
Punem nuscoara, usturoiul si piperul si omogenizam. (poza 5)
Turnam compozitia in forma de tarta. Din aluatul ramas de la tarta am facut o impletitura pe care am asezat-o pe margine. Am uns cu putin ou din compozitie. (poza 6)
Dam la cuptor la foc mediu. Cand este aproape gata radem deasupra cascavalul. (poza 7)
Mai dam la cuptor inca 5-10 minute. (poza 8)
Lasam sa se racoreasca putin apoi taiem felii. (poza 9)
Tarta cu dovlecei de la CAIETUL CU RETETE
Credit foto: www.caietulcuretete.com