Briose cremoase de ciocolata

Briose cremoase de ciocolata

Pentru un mic dejun delicios, ori pentru un desert ce vrea sa impresioneze, va propunem astazi o reteta de briose cremoase de ciocolata. Este de preferat sa le serviti calde, astfel ca puteti pastra compozitia la congelator si le puteti coace chiar inainte sa le serviti.

Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar250 g
  • cacao50 g
  • ou5 bucati
  • unt250 g
  • sare1 praf
  • esenta de vanilie1 lingurita
  • faina150 g
  • ciocolata menaj500 g
Preparare

Formele de briose se ung cu unt si apoi se presara cu cate un praf de cacao.

Ciocolata de menaj se taie in cubulete si se topeste la bain marie.

Separat, intr-o cratita, se adauga untul, sarea si ciocolata topita. Se pune cratita pe aragaz, la foc mic si se se lasa la incalzit. Cand a inceput sa se incalzeasca, se ia cratita de pe foc si se adauga in aceasta esenta de vanilie si zaharul. Se amesteca ingerdientele bine cu mixerul pana ce zaharul se topeste definitiv. Apoi, se lasa cratita la racit.

Dupa ce s-a racit se adauga in copozitie ouale, pe rand. Dupa aceea se incorporeaza faina continuand sa mixam pentru inca 2-3 minute.

In final, se toarna compozitia in forme fara a le umple insa. Briosele vor creste la copt.

Formele se aseaza intr-o tava se se introduc in cuptorul incins la 180 de grade. Se coc aproximativ 15 minute. Sunt gata cand incep sa se coaca deasupra. Nu va temeti daca vi se vor parea moi. In centru vor ramane cremoase.

Lasati-le cateva minute sa se raceasca, apoi asezati-le pe farfurie si decorati-le cu zahar pudra.

Tips

Se servesc calde.

Recomandari