Chec cu struguri
Este un dulce foarte potrivit pentru serile racoroase de toamna, alaturi de un ceai aromat sau un pahar cu must.
Ingrediente
- alune50 g
- lapte200 ml
- ou4 bucati
- struguri150 g
- unt100 g
- zahar pudra200 g
- zahar vanilat1 plic
- praf de copt1 plic
- stafide50 g
- faina de grau500 g
- coaja rasa de portocala1 lingurita
Preparare
Se amesteca untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat si galbenusurile.
Se amesteca apoi praful de copt, faina, se adauga amestecul anterior, apoi laptele rece, albusurile batute spuma, boabele de struguri, stafidele, nucile sau alunele, coaja d eportocala, iar aluatul rezultat se coace in tava tapetata o ora.
Dupa racire se taie in felii medii ca grosime.
Tips
Se poate rade si ciocolata alba peste aluat, pana sa il bagam la copt.