Chec cu smantana

Chec cu smantana

Foarte aromat si foarte pufos, checul cu smantana reprezinta un "dulce" care nu trebuie sa lipseasca de pe masa, de Sarbatori!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • ou6 bucati
  • unt100 g
  • zahar pudra400 g
  • vanilie1 plic
  • praf de copt1 plic
  • smantana200 ml
  • faina de grau350 g
  • bicarbonat0
  • coaja rasa de portocala0
Preparare

Intr-un vas mare se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile celor 6 oua, amestecandu-se foarte bine.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitia de unt frecat, in ploaie.

Bicarbonatul se amesteca cu smantana si se adauga peste celelalte.

Se unge o forma de chec cu unt si se pudreaza cu faina. In ea se rastoarna compozitia.

Se coace in cuptor, la foc mediu, timp de 40 de minute si inca 10 la foc foarte mic.

Tips

Se serveste rece, cu zahar pudra presarat deasupra.

Recomandari