Chec cu dovlecei si morcovi

Odata cu apropierea toamnei, prepara checul tau preferat ca aperitiv la masa.
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastereIngrediente
- zahar200 g
- morcov200 g
- ou3 bucati
- ulei de floarea-soarelui60 g
- praf de copt1 plic
- dovlecel200 g
- faina de grau400 g
- bicarbonat1 praf
- scortisoara2 lingurite
- esenta de vanilie0
- miez nuca80 g
- suc de portocale100 ml
Preparare
Intr-un bol adanc, amestecati dovlecelul ras cu morcovul ras. Separat, tot intr-un bol, se amesteca faina cu scortisoara, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Apoi, bateti ouale impreuna cu zaharul si uleiul, adaugati esenta de vanilie si mai amestecati o data. Peste ouale batute adaugati amestecul de faina preparat inainte.
Dupa omogenizare, adaugati si amestecul de morcov si dovlecel si amestecati bine. Daca preferati checul si cu nuca, o puteti adauga imediat dupa ce ati amestecat toate ingredientele.
Puneti compozitia in doua tavi de chec in care ati asternut hartie de copt. Incalziti cuptorul la 180 - 200 grade si puneti checurile la copt.
Se lasa la cuptor pana se rumenesc bine, apoi se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava cel putin 5 minute. Se scot din tava si se lasa sa se raceasca complet.
Tips
Checul se taie felii si se serveste numai dupa ce s-a racit complet.