Chec cu dovlecei si morcovi

Chec cu dovlecei si morcovi

Odata cu apropierea toamnei, prepara checul tau preferat ca aperitiv la masa.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • zahar200 g
  • morcov200 g
  • ou3 bucati
  • ulei de floarea-soarelui60 g
  • praf de copt1 plic
  • dovlecel200 g
  • faina de grau400 g
  • bicarbonat1 praf
  • scortisoara2 lingurite
  • esenta de vanilie0
  • miez nuca80 g
  • suc de portocale100 ml
Preparare

Intr-un bol adanc, amestecati dovlecelul ras cu morcovul ras. Separat, tot intr-un bol, se amesteca faina cu scortisoara, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.

Apoi, bateti ouale impreuna cu zaharul si uleiul, adaugati esenta de vanilie si mai amestecati o data. Peste ouale batute adaugati amestecul de faina preparat inainte.

Dupa omogenizare, adaugati si amestecul de morcov si dovlecel si amestecati bine. Daca preferati checul si cu nuca, o puteti adauga imediat dupa ce ati amestecat toate ingredientele.

Puneti compozitia in doua tavi de chec in care ati asternut hartie de copt. Incalziti cuptorul la 180 - 200 grade si puneti checurile la copt.

Se lasa la cuptor pana se rumenesc bine, apoi se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava cel putin 5 minute. Se scot din tava si se lasa sa se raceasca complet.

Tips

Checul se taie felii si se serveste numai dupa ce s-a racit complet.

Recomandari