Gris cu lapte si dulceata

Gris cu lapte si dulceata

Va amintiti de desertul copilariei si de aroma imbietoare a grisului cu lapte? Savurati acest preparat usor si pregatiti-l ori de cate ori aveti pofta de ceva dulce, aromat si savuros.

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • gris1 pahar
  • zahar tos4 linguri
  • zahar vanilat1 plic
Preparare

Se pune laptele dulce la fiert cu putina sare pana da in clocot apoi se adauga zaharul tos, cel vanilat si esentele si se amesteca.

Se lasa 2 minute la foc mic si apoi se adauga grisul, in ploaie, amestecand continuu, pentru a nu se forma cocoloase.

Se lasa la foc mic, amestecand, timp de 10-15 minute, pana grisul absoarbe laptele si este fiert.

Se rastoarna grisul intr-o forma de budinca sau castron rotund, udat in prealabil cu apa rece.

Se lasa 30 minute, sa prinda o crusta subtire grisul de la suprafata si apoi se toarna deasupra dulceata de visine sau afine.

Se serveste cald sau rece, dupa preferinta.

Tips

Se poate folosi orice fel de dulceata, insa cea acrisoara "taie" din dulceata zaharului.

Recomandari