Zacusca picanta

Zacusca picanta

Zacusca picanta preparata de gospodinele harnice toamna, va va oferi placute clipe de relaxare culinara, langa foc si alaturi de un pahar aperitiv. Aceasta zacusca picanta este apetisanta si are un gust inctant, va va face foame si sete. Asadar o zacusca picanta este indicata ca aperitiv pentru

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii250 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  Retete de post  
Ingrediente
  • usturoi uscat2 capatani
  • vinete10 bucati
  • dafin1 foaie
Preparare

Se coc vinetele, se curata si se lasa pe o planseta inclinata sa se scurga;

Se coc gogosarii, se curata, se lasa sa se scurga, se curata de seminte si de vinisoare si se taie in patratele;

Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei, la foc mic pana cand devine transparenta;

Se adauga usturoiul curatat si taiat marunt sau zdrobit, rosiile curatate de pielita si taiate felii, gogosarii, vinetele tocate, sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba;

Cand sosul s-a ingrosat si uleiul se alege deasupra, zacusca este gata si se da jos de pe foc;

Se toarna fierbinte in borcane de 400 g, lasand un spatiu gol de 2 cm din marginea borcanului, in fiecare borcan se pune deasupra cate o lingura de ulei fierbinte. Se sterilizeaza la bain-marie in prima zi 20-25 minute, iar in a doua zi 10 minute.

Tips

Daca in timpul fierberii zacusca scade prea mult se poate pune cate putina apa calda, pana cand capata consistenta normala.

Recomandari