Zacusca de vinete

Zacusca de vinete

Una din cele mai delicioase conserve care se fac pentru iarna este zacusca de vinete. Zacusca de vinete are in ea aroma si gustul savuroaselor legume de vara/toamna este buna si hranitoare. Zacusca de vinete va avea un gust si mai bun, daca se adauga si 3-4 morcovi rasi prin razatoarea mica.

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  
Ingrediente
  • ceapa alba2 kg
  • ardei gras2 kg
  • vinete8 kg
  • ardei capia1 kg
Preparare

Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se dau prin masina de tocat;

Se curata ceapa, se spala, se da prin masina de tocat si se pune la calit;

Se spala rosiile, se curata de pielita si se toaca;

Se pun vinetele, ardeii, rosiile si ceapa, intr-o cratita suficient de mare, se toarna uleiul si se lasa pe foc potrivit;

Se adauga mirodeniile si sarea in functie de gust si se lasa pe foc amestecand din cand in cand;

Dupa ce legumele au fiert, se pune la cuptor si se lasa sa scada;

Se pune in borcane cat este calda, iar borcanele se vor pune apoi intr-o tava de cuptor, in cuptorul incins dar cu focul stins. Se lasa borcanele in cuptor pana prind putina coaja deasupra, se scot si se inchid.

Tips

Daca vreti sa obtineti o zacusca mai dietetica renuntati la ceapa si in acest caz, reduceti si cantitatea de ulei; Daca vreti sa fiti sigure ca nu o sa aveti probleme cu zacusca timp indelungat puteti sa adaugati cam 1/4 aspirina la un borcan de 400 g; Adaugati la sfarsit putin otet pentru gust.

Recomandari