Zacusca de peste

Zacusca de peste

O varianta inedita a zacuscai de legume, zacusca cu peste are o aroma deosebita data de combinatia de legume coapte si peste.

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • piper0 dupa gust
  • ardei capia2 kg
  • otet de vin1 l
  • ceapa rosie2 kg
Preparare

Se spala si se curata pestele apoi se pune la fiert in apa (3,5 kg) si otet (1 litru), cu putin dafin, piper, coriandru, zahar si boabe de mustar.

In timpul fierberii se mentine nivelul lichidului constant, completand cu apa.

Se fierbe cam 2 ore la foc mic, innabusit, apoi se raceaste, se dezoseaza si se da carnea prin masina de tocat.

Intr-o cratita mare se pune uleiul la incins.

Ceapa, ardeiul si morcovii se curata, se toaca in robot si se pun in cratita cu ulei incins.

Dupa 15 minute in care am amestecat incontinuu, se adauga pestele, bulionul diluat cu o cana din zeama in care a fiert pestele si piper negru praf.

Dupa inca 30 de minute se pune cratita in cuptor timp de 3 ore, completandu-se din cand in cand cu zeama de la fiertura de peste.

Dupa fierbere se pune compozitia fierbinte in borcane de 350 gr, tinandu-se varful unui cutit sub borcan, sa nu crape sticla. Se lasa cam 1 cm la gura fiecarui borcan.

Se pun borcanele cu capacul bine inchis intr-un vas mare si se maid au la cuptor cam 45 de minute, la foc foarte mic, sa se sterilizeze.

Tips

Zacusca se poate servi atat calda, cat si rece, asezonata cu patrunjel proaspat tocat marunt.

Recomandari