Zacusca de peste lipoveana

O varianta gustoasa de zacusca , cu o aroma deosebita, data de combinatia de legume coapte si peste.
Ingrediente
- morcov2 kg
- rosie3 kg
- ulei de floarea-soarelui1 l
- sare0
- piper0 dupa gust
- crap2 kg
- ardei capia3 kg
- dafin0
- ceapa rosie1500 g
Preparare
- Se spala si se curata pestele apoi se pune la fiert in apa, cu putin dafin, piper, coriandru, zahar si boabe de mustar.
- In timpul fierberii se mentine nivelul lichidului constant, completand cu apa.
- Se fierbe cam 2 ore la foc mic, innabusit, apoi se raceste, se dezoseaza si se da carnea prin masina de tocat.
- Intr-o cratita mare se pune uleiul la incins.
- Ardeiul kapia se coace, se curata (acoperit cu capac si cu sare grunjoasa pe el), se da prin robot.
- Ceapa si morcovii se curata, se toaca in robot si se pun in cratita cu ulei incins.
- Dupa 15 minute in care am amestecat incontinuu, se adauga pestele, sucul obtinut din rosii si piper negru praf.
- Dupa inca 30 de minute se pune cratita in cuptor timp de 2 ore, la foc mic, completandu-se din cand in cand cu zeama de la fiertura de peste, apoi se pune compozitia fierbinte in borcane de 800 gr, tinandu-se varful unui cutit sub borcan, sa nu crape sticla. Se lasa cam 1 cm la gura fiecarui borcan.
- Se pun borcanele cu capacul bine inchis intr-un vas mare si se fierb la bain-marie 45 de minute, sa se sterilizeze.
Tips
Zacusca se poate servi asezonata cu patrunjel proaspat tocat marunt.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"cand ai 10 pasi de facut, 9 pasi sunt jumatatea drumului.(proverb chinez)"