Zacusca de peste lipoveana

Zacusca de peste lipoveana

O varianta gustoasa de zacusca , cu o aroma deosebita, data de combinatia de legume coapte si peste.

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • morcov2 kg
  • rosie3 kg
  • ulei de floarea-soarelui1 l
  • sare0
  • piper0 dupa gust
  • crap2 kg
  • ardei capia3 kg
  • dafin0
  • ceapa rosie1500 g
Preparare

- Se spala si se curata pestele apoi se pune la fiert in apa, cu putin dafin, piper, coriandru, zahar si boabe de mustar.

- In timpul fierberii se mentine nivelul lichidului constant, completand cu apa.

- Se fierbe cam 2 ore la foc mic, innabusit, apoi se raceste, se dezoseaza si se da carnea prin masina de tocat.

- Intr-o cratita mare se pune uleiul la incins.

- Ardeiul kapia se coace, se curata (acoperit cu capac si cu sare grunjoasa pe el), se da prin robot.

- Ceapa si morcovii se curata, se toaca in robot si se pun in cratita cu ulei incins.

- Dupa 15 minute in care am amestecat incontinuu, se adauga pestele, sucul obtinut din rosii si piper negru praf.

- Dupa inca 30 de minute se pune cratita in cuptor timp de 2 ore, la foc mic, completandu-se din cand in cand cu zeama de la fiertura de peste, apoi se pune compozitia fierbinte in borcane de 800 gr, tinandu-se varful unui cutit sub borcan, sa nu crape sticla. Se lasa cam 1 cm la gura fiecarui borcan.

- Se pun borcanele cu capacul bine inchis intr-un vas mare si se fierb la bain-marie 45 de minute, sa se sterilizeze.

Tips

Zacusca se poate servi asezonata cu patrunjel proaspat tocat marunt.

Recomandari