Zacusca cu dovlecei

Zacusca cu dovlecei este o varietate excelenta de zacusca. Puteti incerca atunci cand puneti conservele reteta de zacusca cu dovlecei si veti avea un succes nebanuit in familia dumneavoastra. Puteti prepara o zacusca cu dovlecei si veti avea mai mult succes decat cu orice alta zacusca.
Ingrediente
- ceapa alba1 kg
- bulion400 g
- vinete2 kg
Preparare
Gogosarii si vinetele se coc, se decojesc si se tin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare;
Se pun intr-un vas mare (10 l);
Ceapa se taie marunt si se da usor prin ulei incins, dar sa nu se rumeneasa;
Peste ceapa se pune si dovlecelul dat pe razatoare;
Se lasa pe foc pina se inmoaie dovlecelul;
Se pune ceapa cu dovlecelul in vasul mare si se amesteca totul;
Se adauga si sucul de rosii obtinut din bulion dizolvat cu 2 litri apa;
In sucul de rosii se pune o lingura de sare si doua de zahar;
Se pune totul la fiert pina se inmoaie bine legumele;
Dupa aceea se pune la borcane, se inchide ermetic si se sterilizeaza bine.
Tips
Daca ciupercile sunt mai pe gustul dvs, puteti incerca reteta de zacusca cu ciuperci ; Pentru sezonul de iarna cea mai potrivita reteta de zacusca este zacusca de gogosari ; Daca va considerati o bucatareasa desavarsita si aveti mult curaj, atunci reteta de zacusca de vinete va fi o reala provocare; Pentru gurmanzi si mai ales pentru sexul masculin, reteta de zacusca picanta va fi ideala.