Ceapa murata in otet

Ceapa murata in otet

Ceapa murata in otet este o delicioasa reteta mediteraneana, pe care iubitorii de ceapa o vor aprecia. Gustul de ceapa murata in otet este savuros si are o picanterie deosebita. Ceapa murata in otet va fi o salata excelenta care va inveseli mancarurile de carne sau legume, langa care va fi servita.

Specificgrecesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii50 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  Retete de post  
Ingrediente
  • zahar100 g
  • busuioc0 frunze
  • sare0 dupa gust
  • piper7 boabe
  • arpagic2 kg
  • dafin4 foi
  • otet1 l
Preparare

Se curata ceapa si se baga in apa calda cu sare, in care s-au pus cateva linguri de otet si se lasa 3 minute, apoi se scoate ceapa, se zvanta si se pune in borcane, se apasa usor pe fiecare ceapa ca sa se umple mai bine borcanele;

Otetul se amesteca cu zaharul, busuiocul, foile de dafin si se da in clocot. Se strecoara amestecul si se toarna in borcane;

In fiecare borcan se pun cateva boabe de piper si frunze de busuioc proaspat. Se inchid bine borcanele si se depoziteaza la loc racoros si intunecos.

Recomandari