Ardei grasi murati umpluti cu varza

Ardei grasi murati umpluti cu varza

Una din cele mai savuroase conserve de iarna este cea pentru ardei grasi murati umpluti cu varza. Acesti ardei grasi murati umpluti cu varza pot fi si aperitive si garnitura, sunt deliciosi si racoritori.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii100 kcal
Recomandat pentru Evenimente
craciun  
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  
Ingrediente
  • morcov2 bucati
  • patrunjel1 ceasca
  • varza alba1 bucata
  • usturoi uscat5 catei
  • chimen1 cana
  • sare1 lingura
  • ardei gras1 kg
  • apa2 l
  • ardei rosu2 lingurite
Preparare

Se spala ardeii sub jet de apa, se scot samburii si se curata interiorul cu degetele;

Se toaca fin varza si se freaca cu sare, se amesteca cu morcovii tocati marunt, chimenul dulce, usturoiul si patrunjelul, se umplu ardeii cu acest amestec;

Fiecarui ardei i se pune dop dintr-o rondea de morcov si se aranjeaza in borcane de sticla introducand printre ei catei de usturoi;

Se da in clocot apa si se lasa sa se raceasca, se adauga sarea si boiaua, se amesteca bine pana la dizolvare;

Separat se face o saramura din 2 l de apa, 40-50 g de sare si ardei rosu;

Se toarna saramura in borcane, ca sa acopere ardeii, apoi se pun in loc racoros, nu se leaga la gura pentru a lasa gazele formate inauntru sa iasa;

Dupa 6-7 zile, ardeii incep sa se mureze, atunci se leaga borcanele la gura (sau se inchid cu capacul) si se baga la frigider, altfel continutul se acreste foarte tare.

Recomandari