Ardei capia in otet

Ardei capia in otet

Ardeii capia atat de deliciosi cruzi sau copti, sunt la fel de buni si conservati sub forma de ardei capia in otet. Acesti ardei capia in otet sunt savurosi iarna langa diverse mancaruri de legume, gen mancare de mazare, cartofi sau fasole. Prepararea ardeilor capia dupa aceasta reteta de ardei

Specificromanesc
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii60 kcal
Ingrediente
  • zahar250 g
  • mustar0 boabe
  • telina1 bucata
  • sare1 lingura
  • ardei capia2 kg
  • hrean1 bucata
  • dafin0 foi
  • apa1 l
  • otet1200 ml
Preparare

Ardeii se curata de cotoare si seminte si se spala bine;

Intr-o cratita 3 l se pun otetul, apa si toate ingredientele, in afara de hrean apoi se pune pe foc acoperita cu capacul;

Cand lichidul clocoteste, se pun ardeii capia sa intre bine in lichid, apoi se acopera si se lasa sa fiarba 2-3 clocote. Dupa aceea se scot cu spumiera si se pun intr-o cratita, acoperiti, continuindu-se la fel, pina cind se termina toata cantitatea de ardei;

Se asaza ardeii unul in altul si apoi se pun cu varfurile in jos in borcane de cite 800 g sau intr-un borcan de 3 l. Dupa asezarea ardeilor se toarna lichidul, avand grija ca acesta sa intre bine printre ardei, se adauga bucati de hrean, iar pe deasupra se pun frunzele de telina;

Borcanele se inchid etans cu capace sau celofan si se asaza in camara. Ardeii se pot lasa acoperiti cu capace pana a doua zi, pentru a verifica nivelul lichidului in borcane si pentru completari de lichid.

Tips

Printre ardeii capia putem pune rondele de morcovi si buchetele mici de conopida si chiar un ardei iute.

Recomandari