Zarzavat cu rosii decojite

Zarzavat cu rosii decojite - Daca v-ati gandit deja sa va organizati camara pentru iarna, noi va venim in ajutor cu o reteta de zarzavat cu rosii decojite, care va va fi de folos iarna, la prepararea ciorbelor si supelor.
Ingrediente
- patrunjel3 legaturi
- rosie3 kg
- telina1 bucata
- ardei gras250 g
- ardei capia250 g
- ardei gogosar250 g
- rosie cherry1 kg
- sare grunjoasa0
Preparare
Rosiile se oparesc si se decojesc;
Se inlatura cotoarele si se lasa sa se scurga;
Rosiile mici se pastreaza;
Rosiile mari se taie marunt;
Ardeii si gogosarii se curata de cotoare si seminte, apoi se taie in fasii;
Telina si patrunjelul se curata si se taie marunt;
Rosiile taiate, ardeii, verdeata si sarea se amesteca intr-un castron;
Se pun in sticle de 750-800 ml, si cate 4-5 rosii mici intregi, in fiecare sticla, astfel incat sa ramana un spatiu de 3 cm pana la marginea sticlei;
Se acopera sticlele cu celofan dublu si se leaga cu sfoara;
Se alege o oala cat mai mare, se aseaza carpe, apoi sticlele cu ziare printre ele;
Se toarna apa pana la nivelul legumelor;
Se sterilizeaza sticlele timp de 45-50 min;
Se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert.
Tips
Cititi si alte retete de zarzavat cu rosii: Gogosari in sos de rosii Delicatese de legume Zarzavat pentru iarna
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"in viata iubesti cu adevarat o singura data...restul sunt doar forme ale iubirii"