Zarzavat cu rosii decojite

Zarzavat cu rosii decojite

Zarzavat cu rosii decojite - Daca v-ati gandit deja sa va organizati camara pentru iarna, noi va venim in ajutor cu o reteta de zarzavat cu rosii decojite, care va va fi de folos iarna, la prepararea ciorbelor si supelor.

Specificromanesc
Timp prepararelaborios
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • patrunjel3 legaturi
  • rosie3 kg
  • telina1 bucata
  • ardei gras250 g
  • ardei capia250 g
  • ardei gogosar250 g
  • rosie cherry1 kg
  • sare grunjoasa0
Preparare

Rosiile se oparesc si se decojesc;

Se inlatura cotoarele si se lasa sa se scurga;

Rosiile mici se pastreaza;

Rosiile mari se taie marunt;

Ardeii si gogosarii se curata de cotoare si seminte, apoi se taie in fasii;

Telina si patrunjelul se curata si se taie marunt;

Rosiile taiate, ardeii, verdeata si sarea se amesteca intr-un castron;

Se pun in sticle de 750-800 ml, si cate 4-5 rosii mici intregi, in fiecare sticla, astfel incat sa ramana un spatiu de 3 cm pana la marginea sticlei;

Se acopera sticlele cu celofan dublu si se leaga cu sfoara;

Se alege o oala cat mai mare, se aseaza carpe, apoi sticlele cu ziare printre ele;

Se toarna apa pana la nivelul legumelor;

Se sterilizeaza sticlele timp de 45-50 min;

Se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert.

Recomandari