Sos picant de rosii
Sosul picant de rosii este foarte gustos si se serveste la fripturi, grill, cartofi taranesti, cartofi la cuptor, cartofi natur etc. Preparati sos de rosii picant dupa aceasta reteta, pe care il veti utiliza pe timpul iernii.
Ingrediente
- zahar250 g
- mustar2 linguri
- rosie6 kg
- sare1 lingura
- piper1 lingurita
- boia dulce1 lingura
- otet de vin500 ml
Preparare
Rosiile se taie in doua si se pun la fiert, apoi se trec prin sita si se pun din nou la fiert intr-o alta oala curata;
Se lasa sa scada, fara sa se ingroase prea mult;
Se adauga apoi zaharul, piperul, boia de ardei, mustarul, sarea, otetul de vin;
Cand sosul este legat, se toarna in sticle mici, se astupa cu dopuri fierte si smoala, ca sa nu patrunda aerul.
Tips
Daca vi se pare mult prea complicata metoda de inchidere cu dopuri si smoala, puteti folosi si borcane mici, care pot fi inchise ermetic, capsate.