Salata de legume pentru iarna

Salata de legume pentru iarna

Salata de legume pentru iarna - Salatele sunt intotdeauna binevenite pe masa, fie preparate din legume proaspete sau din legume conservate, atunci cand anotimpul nu ne permite sa la avem la indemana, iar adevaratul farmec al iernii este atunci cand scoatem din camara diverse conserve, precum si

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar250 g
  • ulei de floarea-soarelui400 ml
  • vinete4 kg
  • ardei capia4 kg
  • dafin0
  • otet400 ml
  • ardei gogosar4 kg
  • sare grunjoasa2 linguri
Preparare

Vinetele, gogosarii, si ardeii se coc pe flacara, se curata de coaja, cotoare si seminte, apoi se lasa sa se scurga;

Se amesteca otetul cu zahar, sare si foile de dafin, se fierb in cateva clocote, pana se dizolva complet sarea si zaharul;

Se aranjeaza legumele in straturi, in borcane de 800 ml;

Se toarna marinata rece peste legumele din borcan, cu 2 cm mai jos de gura borcanului, se infileteaza capacele;

Se fierb la bain-marie o ora si se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert pana a doua zi.

Tips

Se vor umple 12 borcane de salata din cantitatile de ingrediente indicate in reteta.

Recomandari