Fasole verde in saramura pentru iarna

Fasolea verde in saramura pentru iarna - Fasolea verde se poate conserva in diferite moduri, fie congelata, fie conservata in apa cu sare, in functie de preferintele fiecarei gospodine. Fasolea verde in saramura pentru iarna se foloseste la prepararea ciorbelor, salatelor, aperitivelor si a altor
Ingrediente
- fasole pastai6 kg
- sare4 linguri
Preparare
Se aleg pastai de fasole verde, se spala bine, se trec prin jet de apara rece ca sa-si pastreze culoarea, apoi se fierb in 6 l de apa cu sare clocotita, timp de 5 minute;
Dupa ce s-a scurs bine fasolea, se aseaza in borcane sterilizate si uscate;
Se toarna saramura in care a fiert fasolea, astfel incat s-o acopere, lasand 2-3 cm pana la gura borcanului;
Se fierb la bain-marie timp de 30 de minute, calculand timpul de la primul clocot;
Se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert, apoi se depoziteaza in camara.
Tips
Fasolea galbena (pastai) ca si fasolea verde, se poate conserva dupa aceasta reteta.