Gem de pere

Gem de pere

Prepara un gem delicios si dulce-acrisor pe care sa-l servesti celor mici la micul dejun.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
botez  zile de nastere  
Ingrediente
  • lamaie2 bucati
  • para2 kg
  • zahar tos500 g
  • sare0
  • amidon0
  • esenta de vanilie0 dupa gust
Preparare

Perele se spala bine, se curata de coaja, seminte si cotor. In timpul curatarii se acopera cu un tifon subtire imbibat in apa cu sare, pentru prevenirea innegririi lor.

Se taie apoi in cuburi, se acopera cu zaharul si se lasa aproape o ora, pentru a lasa suficient suc.

Se pun perele si zaharul la fiert si dupa 15 minute se scurge o parte din zeama lasata, lasand restul compozitie sa se ingroase bine; se amesteca mereu sa nu se prinda compozitia.

Dupa ce s-a ingrosat suficient se pune zeama de lamaie si esenta de vanilie, se amesteca bine si se mai lasa 15 minute, amestecand.

Gemul se pune in borcane curate si uscate, incalzite la cuptor in prealabil, pt a nu se sparge in timpul umplerii.

Borcanele se capseaza si se lasa la racit incet.

Tips

Se pastreaza la loc racoros.

Recomandari