Vinete a la Nicoise

Vinete a la Nicoise

Vinetele a la Nicoise sunt aperitive sub forma unor tartine cochete, stropite cu lamaie si sunt absolut delicioase. Diminetile vor fi mult mai frumoase cu aceste tartine de vinete a la Nicoise.

Specificfrancez
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  
Ingrediente
  • lamaie1 bucata
  • patrunjel0 dupa gust
  • usturoi uscat2 catei
  • ulei de masline600 ml
  • busuioc0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • paine8 felii
  • vinete2 bucati
  • maioneza100 g
Preparare

Se spala vinetele si se taie felii alungite de 1 cm grosime;

Verdeata se spala, se usuca, se toaca marunt si se amesteca;

Se toarna uleiul intr-un vas mai adanc, se adauga verdeata si se condimenteaza;

Se pun feliile de vinete in acest continut de ulei si verdeata si se lasa la marinat timp de 20 de minute;


Cum se prepara sosul:


Intre timp, se prepara sosul din usturoi frecat cu ulei si maioneza;

Se infierbanta gratarul, se scot feliile marinate de vinete si se pun pe gratar, timp de 7-8 minute pe fiecare parte;

Feliile de paine, se ung cu sosul de usturoi si maioneza, se invelesc cu frunze de salata, iar deasupra se pun feliile gratinate de vinete.

Tips

Aceste vinete "a la Nicoise", se stropesc cu suc de lamaie si se servesc imediat. Cititi si alte retete din tartine

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Unde dau dietele gres
  • person

    "invata cum sa slabesti si sa nu te mai ingrasi niciodata"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right

 

Ofert Ele.rochevron_right
% reducere