Vinete a la Nicoise

Vinetele a la Nicoise sunt aperitive sub forma unor tartine cochete, stropite cu lamaie si sunt absolut delicioase. Diminetile vor fi mult mai frumoase cu aceste tartine de vinete a la Nicoise.
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastereIngrediente
- lamaie1 bucata
- patrunjel0 dupa gust
- usturoi uscat2 catei
- ulei de masline600 ml
- busuioc0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- paine8 felii
- vinete2 bucati
- maioneza100 g
Preparare
Se spala vinetele si se taie felii alungite de 1 cm grosime;
Verdeata se spala, se usuca, se toaca marunt si se amesteca;
Se toarna uleiul intr-un vas mai adanc, se adauga verdeata si se condimenteaza;
Se pun feliile de vinete in acest continut de ulei si verdeata si se lasa la marinat timp de 20 de minute;
Cum se prepara sosul:
Intre timp, se prepara sosul din usturoi frecat cu ulei si maioneza;
Se infierbanta gratarul, se scot feliile marinate de vinete si se pun pe gratar, timp de 7-8 minute pe fiecare parte;
Feliile de paine, se ung cu sosul de usturoi si maioneza, se invelesc cu frunze de salata, iar deasupra se pun feliile gratinate de vinete.
Tips
Aceste vinete "a la Nicoise", se stropesc cu suc de lamaie si se servesc imediat. Cititi si alte retete din tartine
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"invata cum sa slabesti si sa nu te mai ingrasi niciodata"