Dulceata de morcovi

Dulceata de morcovi

Daca erati convinse ca numai fructele pot fi folosite la prepararea dulcetii, iata ca va inselati: va prezint o dulceata super aromata numai buna de savurat la iarna!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusinedit
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar2200 g
  • lamaie6 bucati
Preparare

Se spala si se curata morcovii de coaja, daca este groasa, apoi se taie in doua si jumatatile pe lung.

Se pun la fiert in apa si sare si cand sunt fierti se amesteca bine cu miezul celor 6 lamai, tocat marunt, fara samburi.

Se pune amestecul rezultat in oala, se toarna zaharul deasupra, apa si se pune la fiert pana devine gros si vascos.

Se pune dulceata in borcane curate si incalzite, apoi se leaga cu celofan si se ermetizeaza.

Tips

Se pastreaza la rece si intuneric pana la servire.

Recomandari