Tort de bezea cu alune si ciocolata

Tort de bezea cu alune si ciocolata

Acest tort extraordinar facut cu bezea crocanta cu alune si crema de ciocolata si frisca este foarte usor de facut. Trebuie doar sa ai grija cand il tai, pentru ca bezeau tinde sa se sfarame. Solutia este sa bagi tortul la frigider, sa-l tai cu un cutit cu zimti.

Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  craciun  revelion  1 martie  ziua femeii  onomastica  
Ingrediente
  • alune125 g
  • frisca300 g
  • lapte60 ml
  • migdale50 g
  • smantana140 ml
  • zahar brun330 g
  • ciocolata neagra200 g
  • fulgi de ciocolata100 g
  • albus6 bucati
Preparare

Pune cuptorul la incalzit la 350 grade C.

Pune in 3 tavi cate o foaie de pergament, pune o farfurie deasupra si deseneaza cate un cerc pe fiecare foaie.

Presara alunele pe o a treia foaie de copt si pune-le la copt timp de 15 minute. Lasa-le sa se raceasca, pune-le pe un prosop si freaca-le pentru a indeparta cojile. Taie alunele si da cuptorul la o temperatura de 225 grade C.

In bolul unui mixer pune albusurile si mixeaza-le la o viteza medie spre mare pana se formeaza o spuma. Pune putin cate putin din zahar pana cand spuma devine batoasa. Intinde bezeaua in fiecare cerc si las-o la copt timp de 40 de minute, iar apoi las-o sa se raceasca.

Pentru crema de ciocolata topeste niste ciocolata intr-un bol pus intr-o oala cu apa clocotita. Pune peste lapte, smantana si frisca si vei obtine o crema delicioasa. Adauga alunele si bucate de ciocolata.

Pentru a asambla tortul pune un disc de bezea dupa care intinde crema de ciocolata, apoi alt disc de bezea si asa mai departe.

Presara fulgii de migdale deasupra si eventual orneaza si cu niste crema de ciocolata. Pune tortul la frigider pentru cateva ore, inainte de a-l servi.

Recomandari