Compot de struguri

Se apropie toamna si pentru a profita din plin de bunatatile ei, trebuie sa facem conserve pentru iarna, deci si compoturi si atunci te invitam sa tii cont de unul din cele mai sanatoase si mai savuroase compoturi si anume compot de struguri. Vom prezenta o reteta simpla pentru compot de struguri,
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarianIngrediente
- zahar200 g
- zeama lamaie1 lingura
Preparare
Se aleg boabe de struguri albi, tari, se spala si se asaza in borcane;
Intre timp, se dizolva zaharul cu apa calduta, se amesteca cu zeama de lamaie si se toarna peste fructe, suficient cat sa le acopere;
Borcanele se acopera cu celofan ud pus in doua si se leaga bine cu sfoara, dupa care se asaza intr-un vas suficient de inalt (infasurate si acoperite cu ziare) si se fierb la bain-marie pana incepe sa clocoteasca, focul se reduce si se lasa sa fiarba lent, in clocote foarte mici, timp de 30 minute;
Se ia vasul de pe foc, se sterg borcanele, se eticheteaza si se asaza in camara.
Tips
Dupa ce au fiert la bain-marie, este bine ca sa se acopere borcanele cu paturi groase si se lasa asa pana a doua zi. Cititi si reteta de Compot dietetic de cirese, visine, coarne sau prune .
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"crearea unui echilibru intre energiile yin si yang"