Cebiche

Cebiche

Cebiche este o salata de peste crud marinat, o adevarata delicatesa din Peru. Cebiche este o reteta pentru gurmanzi si pentru amatorii de peste. Condimentat si picant acest Cebiche este in acelasi timp un preparat foarte sanatos.

Specificperuan
Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii150 kcal
Recomandat pentru Evenimente
cina romantica  revelion  
Ingrediente
  • ardei iute1 bucata
  • ceapa alba2 bucati
  • portocala1 bucata
  • salau800 g
  • usturoi uscat1 catel
  • salata1 bucata
  • lime (lamaie verde)6 bucati
Preparare

Se curata ceapa si usturoiul, se piseaza usturoiul si se taie ceapa rondele;

Se taie ardeiul in doua pe lung, se scot semintele si filamentele albe si se taie in lamele fine;

Se taie si se stoarce portocala si al lamaile;

Se taie pestele in cuburi sau in felioare. Se pune pestele pe fundul unei salatiere, se acopera cu usturoiul, ceapa si ardeiul, se sareaza si se varsa sucul citricelor pe deasupra. Se lasa la frigider pentru cel putin 4 ore, amestecandu-se din cand in cand;

Se spala si se usuca foile de salata. Se captusesc boluri individuale cu salata verde si se pune pe deasupra pestele marinat;

Se decoreaza cu rondele de ceapa si lamele de ardei iute din marinata.

Tips

Pentru Cebiche putem folosi peste merluciu, cod sau chiar somon, si merg si cozi de creveti sau langustine, in care caz se adauga in marinata o lingura de mustar si o lingurita de bulion de rosii.

Recomandari