Compot de caise

Compot de caise

Compotul de caise se prepara usor si are foarte multe utilizari iarna. Compotul de caise se poate consuma, iar fructele din acest compot de caise se pot folosi la salate de fructe, prajituri, ornari de torturi, cocktailuri. O alta modalitate de pastrare a fructelor in borcane colorate pentru iarna,

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii150 kcal
Ingrediente
  • zahar200 g
  • caise1 kg
Preparare

Se aleg caise tari, se spala si se pun in borcane, intregi sau taiate in jumatati;

Intre timp se dizolva zaharul in apa calduta, se repartizeaza in borcane;

Se completeaza borcanele tot cu apa calduta, pana la 2-3 cm sub buza borcanului;

Se repartizeaza pastila de aspirina pisata, peste continutul bocanelor, se acopera cu celofan ud pus in doua, se leaga cu sfoara uda si se aseaza intr-un vas inalt;

Pe fundul vasului se pun ziare vechi, iar borcanele se infasoara si ele cu ziare, sau panza, se umple vasul cu apa calduta pana ajunge la 1 cm de sfoara cu care sunt legate borcanele si se lasa sa fiarba incet, in clocote mici;

Cand apa din vas a inceput sa clocoteasca, se reduce focul pana clocotele devin abea perceptibile si se mai lasa pe foc 30 minute;

Se ia vasul de pe foc, se acopera cu prosoape groase si se lasa pana a doua zi.

Tips

Aceasta reteta este de baza pentru prepararea compoturilor de fructe pentru iarna; La 1 kg de fructe se pun 150-250 g zahar dupa gust; La fructele fara aciditate se adauga in sirop 1 lingura zeama de lamaie; In loc de celofan se pot folosi capace de metal care se inchid cu ajutorul unui dispozitiv special. Cititi si reteta de Compot dietetic de cirese, visine, coarne sau prune .

Recomandari