Supa de dovleac

Din dovlecii fermecati se pot face multe preparate sanatoase si apetisante, ca de exemplu supa de dovleac. Aceasta supa de dovleac este apetisanta si gustoasa si merita sa o incercati, mai ales ca nu este greu de facut. Supa de dovleac se poate servi cu crutoane din paine integrala sau graham.
Recomandat pentru Evenimente
halloweenRecomandat pentru Dieta
Regim lactovegetarianIngrediente
- ceapa alba2 bucati
- morcov1 bucata
- patrunjel6 fire
- rosie4 bucati
- telina1 bucata
- unt50 g
- smantana100 ml
- dovleac1 bucata
Preparare
Se curata cepele, se taie in doua si se toaca marunt fiecare jumatate;
Se curata dovleacul de coaja, se taie in trei, se indeparteaza cu un cutit semintele si se taie apoi cuburi ceva mai mari;
Se pune untul sa se topeasca intr-o tigaie si se caleste in el dovleacul si ceapa, amestecand continuu. Cand ceapa devine transparenta, se ia tigaia de pe foc si se pune deoparte;
Se cresteaza cu un cutit fiecare rosie, se oparesc intr-un vas mai mare cu apa clocotita, se curata de pielita si se trec printr-o sita;
Se amesteca intr-o oala, rosiile pasate cu morcovul si telina curatate si taiate marunt, dovleacul si ceapa, se pun pe foc cu 1,5 l de apa si, dupa ce incep sa clocoteasca, se acopera cu un capac. Se lasa sa fiarba incet 20-30 de minute la foc mic si se adauga sare si piper;
Se mixeaza legumele fierte impreuna cu zeama in robotul de bucatarie, se rastoarna inapoi in oala si se adauga smantana, incalzind supa pe flacara mica;
Cand s-a incorporat bine, serviti supa in farfurii, cu crutoane si cu frunzulite de patrunjel verde ca decor.
Tips
Crutoanele vor fi mai gustoase daca inainte de a baga la cuptor bucatelele de paine, le presarati cu seminte de susan sau putin mac.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"aici veti putea gasi informatii despre cum sa slabiti!"