Dovlecei cu sos alb

Dovlecei cu sos alb

Dovlecei cu sos alb - Dovleceii alcatuiesc o sura importanta de factori nutritivi, iar sosul stimuleaza pofta de mancare si le da dovleceilor un gust placut si aromat. Preparati dovlecei cu sos alb pentru un stil de viata sanatos.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • lapte1 ceasca
  • unt1 lingura
  • dovlecel6 bucati
  • faina1 lingura
Preparare

Dovleceii se spala, se rad de coaja si se dau pe o razatoare cu gauri mari, ca sa iasa subtiri si lungi;

Se pune la fiert apa cu sare, apoi se adauga dovleceii rasi, iar dupa ce au fiert se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare cu gauri mici;

Sosul alb se prepara din faina cu unt, stins cu lapte, care se amesteca cu dovlecei si branza rasa;

Se dau la cuptor sa se rumeneasca.

Tips

Dovleceii cu sos alb vor iesi mult mai gustosi, daca acestia se vor da la cuptor intr-un vas de lut sau de piatra.

Recomandari