Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

Iata o reteta traditionala de ciorba de vacuta, pe care nu o poate refuza nimeni. Ciorba de vacuta este delicioasa, hranitoare si este pe placul tuturor.Daca nu va place aceasta ciorba de vacuta o puteti imbunatati cu smantana, iaurt, suc de rosii, multa verdeata, ardei iute.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii400 kcal
Recomandat pentru Dieta
Regim copii 7-12 ani  
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • fasole pastai100 g
  • patrunjel1 legatura
  • varza alba100 g
  • leustean1 legatura
  • bors1 l
Preparare

Se spala foarte bine osul de aschii, se pune la fiert osul taiat in 2-3 bucati in apa cu sare cat sa-l acopere;

Se lasa sa fiarba pana se formeaza spuma, care se inlatura, se adauga cam o jumatate de lingurita de sare si se lasa sa fiarba la foc foarte mare 1 ora. Oala se acopera cu un capacsi se verifica din cand in cand, daca are suficienta apa sa fiarba;

Se spala, curata si se taie legumele dupa preferinta (cubulete, rondele, etc). Se da focul la mediu si se adauga legumele taiate;

Dupa 20 minute se verifica daca au fiert legumele, se mai lasa sa fiarba inca 10-15 minute;

Se pune pasta de rosii si se mai lasa sa fiarba alte 5 minute. Se pune si borsul, leusteanul si patrunjelul tocat si se mai lasa sa dea intr-un clocot. Se gusta si se potriveste de sare si piper;

Se serveste calda, ornata cu patrunjel verde tocat, alaturi de ardei iuti in otet.

Tips

Se poate servi si cu fidea sau orez, amandoua fierte separat si adaugate la sfarsit. Citeste si alte retete delicioase de ciorba: Ciorba radauteana .

Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
 
Forum Ele.rochevron_right
 
BLOC NOTES A5 96 FILE DICTANDO COPERTA

25 RON   32 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere