Rai de Murfatlar

Rai de Murfatlar

Este o gama de trei vinuri tinere, anume unul alb, unul rosu si unul roze, care pastreaza prospetimea savuroasa a strugurelui bine copt.Dupa zdrobire, mustul si boabele sfaramate se trec eventual in lin pentru scurgerea libera a mustului ravac.

Specificromanesc
Timp prepararesemipreparat
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
    Preparare

    Pentru prepararea vinului se pregatesc mai intai incaperile, vasele si utilajele, dupa care se trece la cules, la tehnologia de obtinere a vinului si la ingrijirea lui. Dupa cules, strugurii trebuie prelucrati imediat, pentru a nu intra in fermentatie si otetire, care dauneaza calitatii vinului. Dupa zdrobire, mustul si boabele sfaramate se trec eventual in lin pentru scurgerea libera a mustului ravac.

    DESPRE RAI DE MURFATLAR
    Rai Rosu: Vin de culoarea rubinului, intensa, pulsand de viata. Aroma prospata si curata de struguri copti seamana cu cea a prunelor dulci. Obtinut prin cupajarea soiurilor Cabernet Sauvignon, Merlot si Feteasca Neagra.

    Rai Roze: Un vin tanar, roze, care abunda in miresme tropicale, salbatice din fructe de padure bine parguite obtinut prin cupajarea soiurilor Merlot si Pinot Noi. Rai Roze te rasfata cu savoarea ce combina fructe proaspete si strugure rosu, definitorie unui Murfatlar clasic.

    Rai Alb: Vin de culoare galben-stralucitoare, curat si proaspat cu un gust placut, dulce si inmiresmat. Obtinut prin cupajarea soiurilor Pinot Gris, Riesling Italian si Muscat Ottonel. Rieslingul Italian si Muscatul Ottonel impreuna ii confera aroma florala, in timp ce sortimentul Pinot Gris aduce corpolenta acestui vin echilibrat si savuros.

    Cum se servesc?
    Vinurile dulci (indiferent de culoare) se beau frapate, la temperaturi de 4-6 grade C in pahare mici de 100 ml cu deschidere ingusta, acompaniate de desertul preferat.

    De ce sunt trendy si in voga?
    Pentru ca in acest moment pe plan mondial cel mai cautat in materie de vinuri este cupajul. Cupajul inseamna dincolo de combinarea a cel putin doua vinuri care se completeaza reciproc, ducand la obtinerea unei opere de arta, unicitate in gust, culoare si aroma. E nevoie de simt artistic, de talent, de inspiratie, de curaj in combinarea proportiilor si soiurilor. Ceea ce rezulta este o "prietenie" stransa intre tipurile de vin, o armonie si personalitate unice pentru ca nicaieri in lume nu vei mai gasi aceleasi soiuri combinate in acelasi mod. Secretul Raiului sta in cantitatile combinate si in momentul in care se face. Ai un mister in fiecare pahar de vin.

    Cine bea Rai?
    Cele care vor mau mult de la un vin dulce; sunt tineri, cu personalitate puternica, activi, care traiesc intens experientele inedite si vor sa-si indulceasca viata iesind din tiparele prafuite.

    Recomandari