Ardei umpluti cu orez
Cu ajutorul umpluturii de orez si legume obtii niste ardei teribil de gustosi si hranitori. Se servesc fierbinti, cu patrunjel tocat deasupra si putina smantana, dupa gust. O reteta gustoasa, de post.
Recomandat pentru Dieta
Retete de postIngrediente
- ceapa alba1 bucata
- ulei de floarea-soarelui0 dupa gust
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- orez400 g
- bulion1 cana
- ardei gras16 bucati
- boia iute0 dupa gust
- ceapa verde3 legaturi
Preparare
Ceapa verde se toaca foarte marunt, la fel sic ea alb si se calesc in putin ulei incins.
Orezul se spala bine in doua ape si se pune la fiert 5-6 minute, pana se umfla.
Dupa ce l-am luat de pe foc il amestecam cu sare, piper, boia dulce, verdeata tocata marunt, 1 lingura bulion si ceapa prajita.
Pasta de tomate se amesteca cu apa cat sa se faca un sos subtirel si se drege de sare si piper.
Ardeii grasi se scobesc cu grija de seminte, pastrandu-se capacelul facut initial si se umple apoi cu amestecul de orez si ceapa.
Intr-un vas se pune putin ulei pe fund apoi se aseaza ardeii umpluti, impreuna sosul format din pasta de tomate, apa, sare si piper si se da vasul la cuptor, timp de 45 minute.
Tips
Se servesc fierbinti, cu patrunjel tocat deasupra si putina smantana, dupa gust.