Sirop de visine nefiert

Sirop de visine nefiert

O bautura racoritoare din fructe de sezon este exact ce ai nevoie in aceste zile caniculare. Caietul cu retete ne propune sa ne delectam in aceasta saptamana cu un sirop de visine delicios.

Timp prepararerapid
Statustestat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar1 kg
  • visine1 kg
Preparare

Spalam visinile si le scoatem samburii. (poza 1)

Le punem intr-un vas si le amestecam cu 1 kg de zahar. Punem vasul in frigider , mai mestecam din cand in cand, si le lasam pana ce se topeste zaharul de tot si se formeaza un sirop destul de gros. (poza 2)

Scoatem visinile din sirop si le lasam sa se scurga intr-o supiera. (poza 3)

Servim siropul cu apa plata sau apa minerala si eventual cuburi de gheata. Se pastreaza la frigider.


Se poate pastra foarte bine si pentru iarna daca il punem in sticle inchise ermetic pe care le sterilizam astfel: Asezam pe fundul unui vas un prosop, punem sticlele in asa fel incat sa ramana putina distanta intre ele completam cu apa pana la jumatatea sticlelor si punem pe aragaz la foc mic. Lasam sa fiarba pana da in clocot. Lasam sticlele sa se raceasca apoi le punem la loc intunecat in camara.


Sirop de visine nefiert de la www.caietulcuretete.com

Credit foto: www.caietulcuretete.com

Recomandari