Sirop de fructe cu alcool

Sirop de fructe cu alcool este o modalitate usoara si sigura de a conserva fructele o perioada mai mare de timp. Cu reteta de sirop de fructe cu alcool putem pastra dulceata si parfumul fructelor si in timpul iernii, dupa ce a trecut sezonul fructelor. Sirop de fructe cu alcool putem face din
Ingrediente
- para4 kg
- vanilie0 dupa gust
- esenta migdale0 dupa gust
- apa400 ml
- alcool1 l
Preparare
Zaharul se amesteca cu apa, pe foc, pana cand se dizolva;
Siropul se lasa sa fiarba in clocote. Dupa ce s-a racit, se pune intr-un borcan de 5 l, prevazut cu capac care se insurubeaza, adaugind si 1/2 baton de vanilie, despicat pe lungime sau 2 plicuri cu zahar vanilat si, facultativ, 4-5 picaturi de esenta de migdale;
Fructele, bine spalate si scurse in strecuratoare, se adauga treptat, pe masura ce se coc diferite varietati, din primavara pina in toamna, daca siropul se face asortat, insa numai fructe bine coapte, tari;
Fructele mai mari curatate de coaja se taiate in bucati de marime potrivita (samburii nu se scot la visine, cirese,prune, ci numai la caise, piersici). Lichiorul se poate servi filtrat sau impreuna cu fructele, in pahare de coniac.
Tips
Cititi si reteta de Sirop de mure si afine .
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"va puteti plimba pe oricare dintre alei , dar daca veti ajunge la inima mea calcati cu grija"