Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa este un fel de mancare indian ce poate fi servit in nenumarate variante. Astazi va recomandam Samosa cu carofi, un preparat delicios, ideal pentru zilele de post. Poate tine locul unei gustari inedite sau poate fi un aperitiv savuros.

Specificindian
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  onomastica  post  
Recomandat pentru Dieta
Regim vegetarian  Retete de post  
Ingrediente
  • cartof5 bucati
  • ceapa alba1 bucata
  • mazare200 g
  • ulei de floarea-soarelui0 dupa gust
  • sare1 praf
  • ghimbir1 bucata
  • coriandru3 linguri
  • apa6 linguri
  • faina400 g
  • chimion1 lingurita
  • ardei chili1 bucata
Preparare

*Primele 4 ingrediente se folosesc pentru prepararea aluatului, iar restul pentru umplutura.


Aluatul: Intr-un bol se amesteca faina si sarea, iar apoi se adauga 4 linguri de ulei si se framanta pana se obtine un aluat gros (asemanator cu cel pentru paine). Treptat, peste acest aluat se adauga 6 linguri de apa si se framata timp de de aproximativ 10 minute, pana cand incepe sa se inmoaie.

La final, se unge aluatul cu ulei, se acopera bolul cu un prosop curat si se lasa la dospit pentru 30 de minute.

Umplutura:Cartofii se spala, se fierb in coaja, apoi se decojesc si se toaca marunt. Intr-o tigaie incapatoare se adauga 4 linguri de ulei si se calesc amestecand continuu, pentru 4 minute, toate legumele tocate marunt, sarea si restul condimentelor.

Dupa ce trec cele 30 de minute, se framanta din nou aluatul si se imparte in 10 bucati. Se intinde fiecare bucata de aluat in foi rotunde cu un diametru de aproximativ 12 cm. Se taie apoi foaia in jumatate si se formeaza un con lipind marginile cu putina apa.

Fiecare con se umpe apoi cu cate 2 sau 3 linguri din amestecul de legume. La final, varfurile conului se lipesc tot cu apa.

Intr-o tigaie cat mai adanca, se adauga ulei din belsug si se incinge la flacara medie. Cand este bine incins uleiul, se iau conurile si se scufunda in baia de ulei prajundu-se pana devin aurii si crocante.

Se scot pe un servetel de hartie pentru a scapa de excesul de ulei si se servesc calde.

Recomandari