Legume la gratar cu sos de smantana

Iata o reteta simpla si gustoasa, legume la gratar cu sos de smantana. Legumele sunt foarte sanatoase iar in aceasta perioada a anului este recomandat sa mancam cat mai multe. Si, pentru a avea mai multa savoare, adaugam un strop de ulei si cateva mirodenii.
Recomandat pentru Evenimente
postIngrediente
- ceapa alba2 bucati
- ciuperci4 bucati
- lapte50 ml
- ulei de floarea-soarelui1 lingura
- ulei de masline3 linguri
- busuioc0
- sare0
- piper0
- smantana100 ml
- ardei gras3 bucati
- dovlecel1 bucata
- faina1 lingura
- cartof dulce3 bucati
Preparare
Se curata cartofii de coaja si se taie felii, nu foarte groase; ardeii se curata de miez si se taie in jumatati sau sferturi; dovlecelul se curata si se taie in felii lungi; ceapa se curata si se taie rondele.
Se pun legumele la gratar, se asteapta pana se rumenesc apoi se pune peste ele putin ulei si se presara condimentele.
Pentru a prepara sosul de smantana ai nevoie de o lingura de ulei de floarea soarelui, o lingura de faina, 100 ml smantana si 50 ml lapte.
Uleiul se pune intr-o tigaie si se lasa la incins putin, apoi se adauga faina si se amesteca bine cu uleiul, pana ce se va obtine o pasta albicioasa, dupa care se adauga laptele. Se mai lasa putin la foc potrivit apoi se adauga smantana.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"cand te trezesti dimineata in taraituri, bazaituri si alte triluri ale telefonului mobil..."