Legume la gratar cu sos de smantana

Legume la gratar cu sos de smantana

Iata o reteta simpla si gustoasa, legume la gratar cu sos de smantana. Legumele sunt foarte sanatoase iar in aceasta perioada a anului este recomandat sa mancam cat mai multe. Si, pentru a avea mai multa savoare, adaugam un strop de ulei si cateva mirodenii.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
post  
Ingrediente
  • ceapa alba2 bucati
  • ciuperci4 bucati
  • lapte50 ml
  • ulei de floarea-soarelui1 lingura
  • ulei de masline3 linguri
  • busuioc0
  • sare0
  • piper0
  • smantana100 ml
  • ardei gras3 bucati
  • dovlecel1 bucata
  • faina1 lingura
  • cartof dulce3 bucati
Preparare

Se curata cartofii de coaja si se taie felii, nu foarte groase; ardeii se curata de miez si se taie in jumatati sau sferturi; dovlecelul se curata si se taie in felii lungi; ceapa se curata si se taie rondele.

Se pun legumele la gratar, se asteapta pana se rumenesc apoi se pune peste ele putin ulei si se presara condimentele.

Pentru a prepara sosul de smantana ai nevoie de o lingura de ulei de floarea soarelui, o lingura de faina, 100 ml smantana si 50 ml lapte.

Uleiul se pune intr-o tigaie si se lasa la incins putin, apoi se adauga faina si se amesteca bine cu uleiul, pana ce se va obtine o pasta albicioasa, dupa care se adauga laptele. Se mai lasa putin la foc potrivit apoi se adauga smantana.

Recomandari