Placinta ciobaneasca

Placinta ciobaneasca

Placinta ciobaneasca este unfel de placinta-budinca, foarte satioasa si gustoasa. Traditional placinta ciobaneasca se face cu carne de vaca, dar se poate incerca si cu alte carnuri. Important pentru placinta ciobaneasca este amestecul de carne cu legume si invelisul de cartofi care se pune deasupra.

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii400 kcal
Ingrediente
  • lapte200 ml
  • morcov3 bucati
  • patrunjel2 legaturi
  • unt100 g
  • piper0 dupa gust
  • carne de vita1 kg
Preparare

Se curata si se taie ceapa rondele

Se caleste ceapa in unt timp de 3-5 minute, se adauga morcovii taiati cubulete si se calesc inca 5 minute;

Se adauga carnea tocata si se potriveste gustul, adaugand sare, piper si cimbru;

Se inabuseste compozitia timp de 6-8 minute;

Se dauga mazarea, patrunjelul si laptele;

Se tine pe foc pana cand lichidul scade (cca. 3 minute);

Se poate condimentati cu sos picant, dupa preferinta;

Se pune compozitia in boluri termorezistente si se acopera cu un strat de piure de cartofi;

Se da la cuptor sa se rumeneasca (cca. 15 min);

Se serveste ornat cu busuioc.

Recomandari