File de salau cu piure de ardei si morcovi

File de salau cu piure de ardei si morcovi

O masa variata include si consumul de peste asa ca acest preparat poate fi la loc de cinste oricand in meniul familiei tale. In plus, combinatia de peste si legume este atat de sanatoasa! Poti folosi oricand alt tip de peste in loc de salau iar rezultatul va fi la fel de bun. Pofta buna!

Timp prepararesemipreparat
Statustestat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  cina romantica  revelion  onomastica  florii  paste  
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • lamaie1 bucata
  • lapte500 ml
  • morcov1 kg
  • salau4 fileuri
  • ulei de masline1 lingura
  • busuioc4 frunze
  • ardei gras1 bucata
  • dovlecel1 bucata
  • smantana dulce2 linguri
Preparare

Curata si taie ceapa marunt apoi caleste-o intr-o tigaie cu putin ulei si un strop de apa. Adauga dovlecelul necuratat de coaja, taiat cubulete si o felie de ardei rosu taiata julien. Asezoneaza cu sare si piper.

Pe un tocator curat, aseaza fileurile de peste. Pune cate o frunza de busuioc apoi o lingura din umplutura de legume, ruleaza si aseaza rulourile intr-o tava. Stropeste rulourile cu ulei de masline si zeama de lamaie apoi da-le la cuptor pentru 10-15 minute.

Pentru piureul de morcovi, spala si taie rondele morcovii. Fierbe-i in lapte si apa alaturi de ardeiul gras rosu, taiat cubulete. Cand s-au fiert, se scurg, apoi morcovii si ardeii se blendeaza si se amesteca cu laptele si smantana lichida. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se serveste alaturi de rulourile pregatite la cuptor.

Recomandari