Dovlecei umpluti cu legume

Dovlecei umpluti cu legume

Dovlecei umpluti cu legume sunt deliciosi pe timp de vara. Se pot servi calzi cat si reci cu patrunjel deasupra. Pot constitui in sine un fel de mancare, sau pot fi serviti ca garnitura la orice fel de mancare. Pofta buna!

Specificromanesc
Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • morcov4 bucati
  • patrunjel1 legatura
  • rosie4 bucati
  • dovlecel1 kg
Preparare

Dovleceii ii tai pe lungime, scoti miezul si ii umpli cu umplutura de legume.
Umplutura o faci astfel: toci ceapa si o calesti in ulei, adaugi miezul de la dovlecei tocati, morcovii, telina, pastarnacul, toate prin razatoare.
Le lasi la inabusit si pui cate putina apa din cand in cand, iar dupa ce sunt fierte, adaugi rosiile decojite si toacate marunt , patrunjelul tocat si pesmetul.
Umplii dovlecei cu aceasta compozitie si ii pui intr-o tava unsa cu ulei la cuptor la foc potrivit.
Supa de legume o torni in tava si lasi la cuptor cam 40 de minute.

Tips

Se poate servi cald cat si rece cu patrunjel deasupra.

Recomandari