Toast cu somon afumat si svaiter

Toast cu somon afumat si svaiter

Branza la gratar are un gust delicios, iar in combinatie cu somonul afumat si lamaie, toate puse intre felii de toast acoperite cu un strat de unt, vei obtine un sandwich savuros. Daca iti mai ramane somon afumat de la vreo masa, data viitoare vei stii ce sa faci cu el.

Timp prepararerapid
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • lamaie1 jumatate
  • sare3 g
  • paine8 felii
  • arpagic1 lingurita
  • unt nesarat0
  • somon afumat120 g
  • svaiter120 g
Preparare

Pune apa la fiert intr-o tigaie, adauga o jumatate de lingurita de sare si cand aceasta s-a dizolvat, adauga feliile de lamaie. Lasa-le la fiert pana ce in tigaie mai ramane doar un strat subtire de sirop. Nu amesteca in timp ce fierb lamaile.

Pune o tigaie la foc mediu, iar in acest timp aranjeaza sandvisurile.

Aseaza patru felii de paine somonul afumat, svaiterul si arpagicul. Foloseste o furculita pentru a lua cate o felie de lamaie si pune-o deasupra, dupa care aseaza cealalta felie de paine.

Intinde niste unt deasupra sandvisurilor si pune-le in tigaie cu partea cu unt in jos. Da focul mai incet si lasa-le sa se coaca timp de cateva minute.

Unge cu unt partea de sus a sandvisurilor si foloseste o spatula pentru a le intoarce. Preseaza sandvisurile si lasa-le la copt pentru cateva minute. Daca branza se topeste da focul mai mic.

Recomandari