Checuri cu dovlecei si verdeata

Checuri cu dovlecei si verdeata

Dovleceii sunt una dintre cele mai folosite legume in bucataria internationala, datorita versatilitatii lor. Pot fi utilizati intr-o multitudine de retele, prajiti, copti sau fierti. Checurile cu dovlecei sunt un aperitiv simplu de facut, hranitor si foarte gustos, apreciat de toata familia.

Timp prepararemediu
Statusconsacrat
Calorii0 kcal
Recomandat pentru Evenimente
zile de nastere  dragobete  1 martie  ziua copilului  onomastica  
Ingrediente
  • ceapa alba1 bucata
  • lapte250 ml
  • ou1 bucata
  • ulei de floarea-soarelui50 ml
  • sare1 lingurita
  • praf de copt1 pachet
  • cascaval40 g
  • dovlecel150 g
  • faina210 g
  • patrunjel verde1 lingura
  • fulgi de ovaz50 g
Preparare

Dovlecelul se curata de coaja si se taie cubulete, verdeata si ceapa se taie marunt.
Se amesteca impreuna dovlecelul, patrunjelul, ceapa, cascavalul ras, faina, fulgii de ovaz, praful de copt si se sareaza.
Intr-un alt vas se bate un ou, se adauga uleiul si laptele, amestecand intruna. Se toarna peste restul ingredientelor si se amesteca pana se umezesc toate componentele.
Formele pentru checuri se ung cu unt si 2/3 din volumul fiecareia se umple cu aluat.
Se baga in cuptorul incalzit in prealabil pana la 180 grade Celsius, si se lasa sa se coaca cca 20-25 de minute.
Cand se scot din cuptor, se lasa 5 minute sa se raceasca, apoi se scot din forme. Checurile pot fi servite reci sau calde.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Ghicitoare!
  • person

    "cand ai 10 pasi de facut, 9 pasi sunt jumatatea drumului.(proverb chinez)"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Ie Traditionala Gia 19
Shop Ele.rochevron_right