Peste marinat in otet

Un deliciu gastronomic, pestele marinat in otet se poate pastra peste iarna, in beci sau frigider. Este foarte gustos si usor pentru stomac si este o alternativa sanatoasa la pestele prajit. Se poate servi dupa 20-30 de zile, de marinat.
Recomandat pentru Evenimente
floriiIngrediente
- ceapa alba4 bucati
- lamaie2 bucati
- macrou1500 g
- morcov4 bucati
- ulei de floarea-soarelui0
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- dafin0 dupa gust
- otet0 dupa gust
Preparare
Pestele se curate de mate, i se indeparteaza capul si se taie bucati potrivite.
Ceapa si morcovii se curata, se taie felii si se pun, impreuna cu pestele, cateva foi de dafin, sare si piper, la calit, timp de 20 minute, la foc mic, pana legumele devin sticloase.
Se lasa la racit si apoi pestele,legumele si zeama de la lamai se pun in borcane curate, de 0,8 kg, umplandu-se borcanul trei sferturi.
Se prepara o marinata din 1 parte otet alimentar si 2 parti apa rece, se asezoneaza cu sare, piper, dafin si se toarna peste pestele din borcane, apoi borcanele se inchid ermetic.
Se aseaza borcanele intr-o cratita mare si se dau la cuptor, la foc mic, timp de 10 minute.
Tips
Se poate servi dupa 20-30 de zile, de marinat.