Midii pane

Un pane foarte usor de preparat si care incanta prin gustul specific de fructe de mare. Nu uita sa scurgi uleiul in exces cu ajutorul unui servetel absorbant. Serveste-le alaturi de salata verde si un vin alb.
Ingrediente
- zahar0 dupa gust
- lamaie1 bucata
- ou2 bucati
- usturoi uscat2 catei
- sare0 dupa gust
- piper0 dupa gust
- susan1 lingura
- faina175 g
- midii500 g
Preparare
Faina, putina sare, piper, si berea se amesteca intr-un castron, impreuna cu albusurile celor 2 oua, batute spuma in prealabil.
Semintele de susan se amesteca cu putin zahar, sare, zeama de lamaie si usturoiul - toate puse intr-un blender.
Midiile se curata foarte bine si li se scoate pulpa, care se pune la prajit intr-o tigaie.
Pulpa de midie prajita putin se moaie in aluatul de pane (amestecat cu sosul din blender), pe ambele parti si apoi se prajeste in ulei incins.
Tips
Se scurge uleiul in exces cu ajutorul unui servetel absorbant.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





- person
"e loc sub soare pentru toata lumea. mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra."