Midii pane

Midii pane

Un pane foarte usor de preparat si care incanta prin gustul specific de fructe de mare. Nu uita sa scurgi uleiul in exces cu ajutorul unui servetel absorbant. Serveste-le alaturi de salata verde si un vin alb.

Specificmediteranean
Timp prepararerapid
Statusinedit
Calorii0 kcal
Ingrediente
  • zahar0 dupa gust
  • lamaie1 bucata
  • ou2 bucati
  • usturoi uscat2 catei
  • sare0 dupa gust
  • piper0 dupa gust
  • susan1 lingura
  • faina175 g
  • midii500 g
Preparare

Faina, putina sare, piper, si berea se amesteca intr-un castron, impreuna cu albusurile celor 2 oua, batute spuma in prealabil.

Semintele de susan se amesteca cu putin zahar, sare, zeama de lamaie si usturoiul - toate puse intr-un blender.

Midiile se curata foarte bine si li se scoate pulpa, care se pune la prajit intr-o tigaie.

Pulpa de midie prajita putin se moaie in aluatul de pane (amestecat cu sosul din blender), pe ambele parti si apoi se prajeste in ulei incins.

Tips

Se scurge uleiul in exces cu ajutorul unui servetel absorbant.

Recomandari